İnternet Paylaşma - İnternetini Başkasıyla Paylaşan Mekan ve Kişilere
e
sv

İnternetini Başkasıyla Paylaşan Mekan ve Kişilere

791 okunma — 13 Ocak 2020 22:01
İnternet Paylaşma

İnternetini başkasıyla paylaşan mekan ve kişilere

Yargıtay, kısa süre önce çok önemli ve emsal niteliğinde olan bir karara imza attı.

Yargıtay, kısa süre önce çok önemli ve emsal niteliğinde olan bir karara imza attı. Bu karar internetini başkasıyla paylaşan mekan ve kişileri ilgilendiriyor. Wi-Fi internet şifresini müşterileri ya da komşularıyla paylaşan milyonlarca işletme sahibi ya da vatandaş bulunuyor. Bu durum birçok riske rağmen uzun zamandır aktif olarak devam ettiriliyor. İşte bu konuda önemli bir gelişme daha yaşandı.

İnternet Paylaşma

İnternet Paylaşma

İnternet Paylaşma

Gelen bilgiye göre Yargıtay, sosyal medya hesabı üzerinden hakaret içerikli paylaşımda bulunan kişilerle birlikte bilgisayarın internete bağlandığı hat sahibinin de manevi tazminat ödemesi gerektiğine hükmetti. Yani artık hakareti yapan yanında bu hareketin yapılmasına internet sağlayarak imkan tanıyan kişiler de suçlu sayılacak.

Bu durum özellikle ücretsiz Wi-Fi hizmeti sağlayan kafe gibi mekanlar için büyük sorunlar anlamına geliyor. Kaynağa göre uzmanlar, emsal nitelikteki kararla birlikte, internet abonelerinin muhtemel bir davayla karşılaşmamak için şifrelerini herkesle paylaşmaması gerektiğine vurgu yapıyor.

İlginizi Çekebilir!  Rainbow Six Siege Bağlantı Hatası Çözümü

İnternetini başkasıyla paylaşan herkes bu duruma çok dikkat etmeli Peki bu olay tam olarak nereden çıktı?

Facebook sayfasına küfür ve hakaret içeren mesajlar gönderildiğini gören bir vatandaşın 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’e başvurması ile. Davacı, mesajların gönderildiği bilgisayarın bağlandığı internet sahiplerinin de cezalandırılmasını istedi.

Son noktada dava konusu olan mesajların gönderilmesinden hat sahibi davalıların sorumlu olduğunun belirtildiği kararda; “Bu nedenle; gönderilen mesajlar bir bütün olarak değerlendirildiğinde, her iki davalının da yazılan mesajlardan sorumlu olduğu kabul edilmeli ve uygun bir miktar manevi tazminata hüküm edilmelidir.

Bu yön gözetilmeden yanılgılı gerekçe ile davanın tümden reddine karar verilmesi doğru görülmemiş, kararın bozulması gerekmiştir. Temyiz olunan kararın yukarıda gösterilen nedenlerle bozulmasına oy birliğiyle karar verildi” denildi.

Kaynak: Teknolojide



Gelişmelerden haberdar olmak için Takip edin!

Oppo Google News

Oppo Forum Google News
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli