Güvercinler Kaç Yıl Yaşar? - Oppo Forum
e
sv

Güvercinler Kaç Yıl Yaşar?

286 okunma — 12 Haziran 2024 23:37
Güvercinler Kaç Yıl Yaşar?

Güvercinler Kaç Yıl Yaşar? İnsanlarla dostluğu çok eskilere dayanan güvercinler, yeryüzünde barışın simgesi olmuş canlılardan biri. Bir dönemin iletişim aracı da olan güvencinler kaç yıl yaşarlar sorusu, güvercin beslemeyi düşünen ya da halen güvercin besleyenlerin merak ettikleri konulardan. Bu yazımızda güvercinler kaç yıl yaşar sorusuna, güvercinlerin ortalama ömürlerini de açıklayarak cevap vereceğiz.

Güvercinlerde Yaşam Süresini Belirleyen Etkenler Neler?

Evcil grubunda en çok beslenen kuşlardan biri olan güvercinlerin yaşam sürelerini etkileyen üç önemli etken yer alıyor. Bunlardan ilki çevresel faktörler ikincisi ise biyolojik etkenler üçüncüsü ise beslenme durumlarıdır.

Çevresel Etkenler: Doğal yaşam alanları içinde güvercinler aynı zamanda pek çok yırtıcı için iyi bir avdır. Atamaca, şahin, baykuş gibi yırtıcıların kendilerine av olarak seçtikleri güvercinlerin yaşam süreleri de bu durumdan etkilenir. Bunların yanı sıra güvercinlerin barınma olanakları da yaşam sürelerini ve üremelerini etkiler. Korunaklı alanlarda yaşamlarını sürdüren güvercinlerin, barınma konusunda düşmanları tarafından tehdit edilenlere göre uzun yıllar yaşama şansları yüksek olacaktır.

YouTube izlenme satın al

Biyolojik Etkenler: Güvercinler kaç yıl yaşarlar sorusuna verilecek en önemli cevaplardan biri de güvercinlerin yakalandıkları hastalıkların neler olduğudur? Güvercinlerin yaşam süresini etkileyen en önemli faktörlerin başında yer alan hastalıklar, çoğu güvercinin yaşamını yitirmesine neden olur. Güvercin hastalıklarının ölümle sonuçlandığı en riskli grupta yavrular ve yetişkinliğe henüz erişemeyen ergenlerdir. İlk iki yıl güvercinler için ölümcül hastalıkların en çok görüldüğü yaş grubudur.

İlginizi Çekebilir!  Sürücü Nedir? Ne işe Yarar?

Beslenme: Güvercinlerin beslenme durumları onların yaşam sürelerini doğrudan etkiler. Besin bulmakta zorlanmayan evcil güvercinlerin yanında doğal yaşam alanlarında kendi besinlerini kendileri bulan güvercinler de bulunuyor. Her iki gruptaki güvercinlerin besinlere erişme konusunda yaşadıkları sorunlar onların yaşam sürelerini de doğrudan etkiler. Beslenmenin güvercin yaşamındaki etkisi besinleri bulmaları kadar doğru beslenmeleriyle de ilgilidir. Gitar tuneri kullan. Söz gelimi tarım alanlarında zirai ilaçların kullanımı ve zehirli gıdaların tüketimi güvercinlerin ölümüne neden olabilir. Yetersiz beslenme nedeniyle düşük dirençteki bünyeler için olası hastalıklar ölümle sonuçlanmaktadır.

Güvercinler Kaç Yıl Yaşar?

Güvercinler Kaç Yıl Yaşar?

Dengeli beslenme alışkanlıkları onların yaşam sürelerinde ciddi bir etkiye sahip. Bir güvercin gün içinde kendi vücut ağırlığının yaklaşık olarak onda biri kadar yem tüketebilir. Bunun altında ya da üstünde gerçekleşen beslenme alışkanlıkları, dengesiz beslenme sonucu pek çok hastalığa sebebiyet verebilir.

Güvercinlerin Ortalama Yaşam Süresi

Tüm bu faktörler ışığı altında gözlenmiş ve kaydedilmiş verilere göre evcil güvercinler kaç yıl yaşarlar sorusuna, ortalama olarak 8 ile 10 yıllık bir yaşam sürebilirler cevabını verebiliriz. Doğal yaşam alanlarında şimdiye kadar gözlenebilen güvercinler arasında 15 yıl yaşabilenler de bilinmektedir.

İlginizi Çekebilir!  Xiaomi Mi Watch akıllı saatten sevindiren güncelleme müjdesi

Yakalandıkları hastalıklar, beslenmeye bağlı sorunlar, yırtıcı kuşların vereceği zararlar ya da korunaklı bir barınma ortamlarının yoluğu, tüm canlılarda olduğu gibi güvercinlerin de yaşam sürelerinin kısalmasına neden olur. Doğal yaşam alanlarında varlıklarını sürdürenlere göre daha rahat bir yaşam sürdüğü düşünülen güvercinlerin ortalama ömürleri arasında yalnızca birkaç yıl fark vardır. Evcil güvercinlerin çok daha konforlu bir yaşam sürdükleri düşünülse de beslenme ve barınma alanlarında temizlik ve hijyen sorunları nedeniyle yakalanabilecekleri hastalıklar vahşi güvercinlere oranla çok daha fazladır.



Gelişmelerden haberdar olmak için Takip edin!

Oppo Google News

Oppo Forum Google News
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli